Information om løbet

Information om løbet

Det traditionsrige natløb planlægges og gennemføres af spejdergruppen Erik den Røde under Det Danske Spejderkorps for unge spejdere i alderen 12-16 år. Løbet foregår altid i skovene syd for Århus.

 

Spejderne har mulighed for at tage en ven med, således at også ikke-spejdere kan deltage i natløbet.

 

Siden Flagermuslygteløbet blev afholdt første gang i 1997 er omfanget steget kraftigt, således at løbet i dag er et af de største af sin art for spejdere i denne aldersgruppe i Århus. Til løbet i 2010 var der tilmeldt ikke mindre end 200spejdere fordelt på 36 patruljer, der kommer fra det meste af Østjylland.

 

Flagermuslygteløbet skydes i gang kl. 18.00 med et storslået skuespil indeholdende alt fra spejdersnilde til special effects, hvorved årets tema også introduceres overfor spejderne. I løbet af natten skal spejderne i patruljer løse opgaver på 6-7 bemandede poster i skoven og ved hjælp af kort og kompas finde frem til yderligere 14-18 stempelposter. Løbet slutter kl. 05.00 søndag morgen, hvor der er også er afrunding på historien og præmie-overrækkelse med udnævnelse af den patrulje, der i løbet af natten har opnået flest point for hhv. opgaveløsning, stempelposter og præg.

 

Flagermuslygteløbet gennemføres af 100% frivillig arbejdskraft fra ca. 60 forældre og spejderledere fra Erik den Røde, der i ugerne op til løbet arbejder hårdt på at planlægge de rigtige fantasirammer og poster til spejderne. Allerede fredag morgen begynder de første ledere med at bygge de fysiske rammer for løbet, og i løbet af lørdagen er alle medhjælpere i fuld gang med forberedelserne.

 

For yderligere informationer eller spørgsmål kan der rettes henvendelse til flagermusen [at] spejder [dot] dk (Løbsledelsen)