Familiespejd

Om afdelingen

Aldersgruppe: 
3-6 år
Mødedag/tid: 
En søndag om formiddagen hver 2-3 uge
Ledere: 
Bjarke Rosenbeck (29727020)
Jensine Adler
Klaus Gunnestrup

Familiespejd

Velkommen til familiespejd for små friske spejdere og deres lige så friske forældre

 

Til familiespejd tager de små mikrober (3-6 år) deres mor eller far i hånden og mødes et par timer en lørdag eller søndag formiddag med andre glade familiespejdere.

Sammen skal vi ud og undersøge de små dyr der kribler og krabler i skovbunden. Vi skal lave mad over bål. Sammen med mor eller far skal den lille mikrobespejder (de ældre spejdere hedder; mikro, mini, junior og tropsspejdere) også prøve at snitte lidt med kniv og lære at binde sit første knob (ikke at forveksle med kællingeknude).

Familiespejd er en sjov måde at komme ud i naturen sammen med dit barn på. Fordi vi er en lille dedikeret gruppe vil der opstå nye bånd mellem børnene. Ja nogle af dem vil måske fortsætte som spejdervenner hele livet.

Det praktiske

Hvornår: Om søndagen kl 10-12, mens ungerne stadig er friske

Hvor titVi mødes hver 2-3 uge. Se kalenderen ude til højre

Hvor henne: Udgangspunktet er at vi opholder os udenfor ved Egehytten (den ligger ved siden af BMI)

Vi vil de engagerede børn og voksne

Lederne til famliespejd er samtidig også forælder til en mikropespejder i gruppen. Lederne er dem der laver et program for hele året og står for alt det praktiske (som sagtens kan uddelegeres). Men det er ikke lederne der har ansvaret for at både du og dit barn får den bedste oplevelse som familiespejder. Det har du som aktiv forælder også et stort ansvar for.

Som forælder til en mikrobespejder forventes det at du deltager med engagement og lyst til at være nysgerrig på alt det vi sammen skal opleve – både børn og voksne. Som forælder til en mikrobe skal du være med til at guide og støtte dit barn i de mange spændende aktiviteter som der arrangeres hen over et helt år.

Da vi som hovedregel opholder os udenfor er det også vigtigt at både børn og voksne er klædt på til årstiden. Det er så ærgerligt at sidde med klaprende tænder en blæsende efterårsdag når du kunne sidde i skæret fra bålets flammer og snakke med dit barn om de dyr i har fanget i et syltetøjsglas.

Har I lyst til at komme med ud i naturen

...og mærke det fællesskab der gennemsyrer hele Det Danske Spejderkorps?

Vi har stadig plads til nogle engagerede familier og mikrobespejdere.

Tilmelding:

Mail til: familiespejd [at] erikdenrode [dot] dk 

 

Med spejderhilsen

Bjarke Rosenbeck

 

Har du en spejderleder i maven

 

Har du lyst til at være leder/assistent så hører vi også gerne fra dig.

I skrivende stund er familiespejderlederne Bjarke Rosenbeck, der også har mikrobespejderen Ronja på fireår med til spejdermøderne samt Jensine der har datteren Johanna på 6 med til møderne.

Som leder er du med til at planlægge årets gang. Det er ikke noget krav at du har erfaring som spejder, Bjarke har 28 år i den blå uniform på samvittigheden og skal nok hjælpe dig med at komme efter den del. Der er også masser af gode kurser for nye ledere i Spejderkorpset.

Skriv på familiespejd [at] erikdenrode [dot] dk eller ring/SMS til Bjarke på 29727020 hvis du har nogle spørgsmål eller bare gerne vil være leder/assistent.