Familiespejd

Om afdelingen

Aldersgruppe: 
3-6 år
Mødedag/tid: 
En søndag om formiddagen hver 2-3 uge
Ledere: 
Jensine Adler 23718917
Klaus Gunnestrup 20529818

Familiespejd

Velkommen til familiespejd for små friske spejdere og deres lige så friske forældre

FamiliespejdFamiliespejd

 

Til familiespejd tager de små mikrober (3-6 år) deres mor eller far i hånden og mødes et par timer en lørdag eller søndag formiddag med andre glade familiespejdere.

Sammen skal vi ud og undersøge de små dyr der kribler og krabler i skovbunden. Vi skal lave mad over bål. Sammen med mor eller far skal den lille mikrobespejder (de ældre spejdere hedder; mikro, mini, junior og tropsspejdere) også prøve at snitte lidt med kniv og lære at binde sit første knob (ikke at forveksle med kællingeknude).

Familiespejd er en sjov måde at komme ud i naturen sammen med dit barn på. Fordi vi er en lille dedikeret gruppe vil der opstå nye bånd mellem børnene. Ja nogle af dem vil måske fortsætte som spejdervenner hele livet.

Det praktiske

Hvornår: Om søndagen kl 10-12, mens ungerne stadig er friske

Hvor titVi mødes hver 2-3 uge. Se kalenderen ude til højre

Hvor henne: Udgangspunktet er at vi opholder os udenfor ved Egehytten (den ligger ved siden af BMI)

Vi vil de engagerede børn og voksne

Lederne til famliespejd er samtidig også forælder til en mikropespejder i gruppen. Lederne er dem der laver et program for hele året og står for alt det praktiske (som sagtens kan uddelegeres). Men det er ikke lederne der har ansvaret for at både du og dit barn får den bedste oplevelse som familiespejder. Det har du som aktiv forælder også et stort ansvar for.

Som forælder til en mikrobespejder forventes det at du deltager med engagement og lyst til at være nysgerrig på alt det vi sammen skal opleve – både børn og voksne. Som forælder til en mikrobe skal du være med til at guide og støtte dit barn i de mange spændende aktiviteter som der arrangeres hen over et helt år.

Da vi som hovedregel opholder os udenfor er det også vigtigt at både børn og voksne er klædt på til årstiden. Det er så ærgerligt at sidde med klaprende tænder en blæsende efterårsdag når du kunne sidde i skæret fra bålets flammer og snakke med dit barn om de dyr i har fanget i et syltetøjsglas.

Har I lyst til at komme med ud i naturen

...og mærke det fællesskab der gennemsyrer hele Det Danske Spejderkorps?

Vi har stadig plads til nogle engagerede familier og mikrobespejdere.

Tilmelding:

Mail til: familiespejd [at] erikdenrode [dot] dk 

 

Med spejder hilsen

KLaus og Jensine

 

Har du en spejderleder i maven

 

Har du lyst til at være leder/assistent så hører vi også gerne fra dig.

I skrivende stund er familiespejderlederne Klaus Gunnestrup, der har mikrobespejderen Lea på tre år med til spejdermøderne samt Jensine Adler, hvis børn er spejdere i andre grene.

Som leder er du med til at planlægge årets gang. Det er ikke noget krav at du har erfaring som spejder, Jensine har været spejder siden hun var barn og skal nok hjælpe dig med at komme efter den del. Der er også masser af gode kurser for nye ledere i Spejderkorpset.

Skriv på familiespejd [at] erikdenrode [dot] dk eller ring/SMS til Jensine på 23 71 89 17. hvis du har nogle spørgsmål eller bare gerne vil være leder/assistent.